Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 08:56

Νέα υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ στην Ασία

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ εκ νέου το δολάριο των ΗΠΑ έναντι του ευρώ στην Ασία, εν αναμονή της ομιλίας του διοικητή της Federal Reserve, Alan Greenspan σήμερα, ο οποίος θα καταδείξει ότι οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να προχωρούν στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το βασικό επιτόκιο δανεισμού της Fed, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα 45ετίας, στο 1% και στο ήμισυ από αυτό που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Χθες το δολάριο κινήθηκε ανοδικά από τα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ στα οποία έφθασε, μετά από την εκδήλωση της ανησυχίας του διοικητή της ΕΚΤ για την ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου σε ποσοστό της τάξης του 21% το προηγούμενο έτος.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2761 έναντι του ευρώ στις 3:06' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 1,2748 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εφθασε στα χαμηλότερα επίπεδα χθες στο 1.2899 έναντι του ευρώ. Εναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε στα 106,49 από 106,63. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει αυτόν το μήνα έναντι του ευρώ στο 1,30.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η ομιλία του Alan Greenspan θα γίνει στις 5 μ.μ. στο Βερολίνο, τοπική ώρα.