Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 11:40

Συμβόλαια 2 δισ. δολαρίων η Μotorola στην Κίνα

Στην υπογραφή συμβολαίων ύψους 2 δισ. δολαρίων, για την παροχή εξοπλισμού στις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεφωνίας και πληροφορικής στην Κίνα, αναμένεται να προχωρήσει η Motorola αλλά και άλλες αμερικανικές εταιρείες. Σε ό,τι αφορά τη Motorola, η επίσημη ανακοίνωση της σύναψης των συμβολαίων θα γίνει στην Ουάσινγκτον σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στη στάση της Κίνας έναντι των κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στις ΗΠΑ. Κατά το παρελθόν οι αμερικανικές εταιρείες έχουν διαμαρτυρηθεί για τη βραδύτατη φιλελευθεροποίηση του τομέα τηλεπικοινωνιών στην Κίνα.

Στο πλαίσιο των συμφωνιών η μονάδα ασύρματου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Motorola φέρεται ότι έχει εξασφαλίσει δύο συμβόλαια τα οποία ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια, με τις εταιρείες China Unicom και China Mobile. Η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τα εν λόγω συμβόλαια, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι η τελετή υπογραφής των συμβολαίων θα διεξαχθεί την Τρίτη στην Ουάσινγκτον.