Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2004 07:23

Το μέλλον της Daily Telegraph μετά την πώλησή της

Ο βρετανικός Τύπος αναρωτιέται σήμερα για το μέλλον της εφημερίδας Daily Telegraph, η οποία ανήκει στην εταιρεία Hollinger International, της οποίας η μητρική εταιρεία Hollinger Inc. θα περάσει κατά το 78% στους αδελφούς Μπάρκλεϊ έπειτα από συμφωνία που συνήψαν με τον ιδιοκτήτη του ομίλου Λόρδο Κόνραντ Μπανκ.

Έπειτα από την ανακοίνωση των διδύμων αδελφών για την ''τελεσίδικη'' συμφωνία, η Daily Telegraph διευκρινίζει τα περί του μέλλοντός της στο σημερινό της φύλλο με ένα δημοσίευμα με τίτλο ''εκείνο που σημαίνει η προσφορά των αδελφών Μπάρκλεϊ''.

Η εφημερίδα σπεύδει να σημειώσει πως ''η Telegraph ανήκει πάντοτε στην Hollinger International''. Ο όμιλος ''είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης'' μαζί με τη μητρική εταιρεία και ''εκατοντάδες μετόχους''. Ωστόσο παραδέχεται πως οι Ντέιβιντ και Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση για την απόκτησή της, μόλο που επισημαίνει δύο εμπόδια γι'αυτό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αφ' ενός οι μέτοχοι της Hollinger International, μπορεί να μην έχουν την ίδια γνώμη με τον ιδιοκτήτη και να ''προτιμούν να πωλήσουν την εταιρεία στον πλειοδότη''. Αφ' ετέρου, αποκαλύπτει η Telegraph, ''οι αδελφοί Μπάρκλεϊ αντιμετωπίζουν νομικές δυσκολίες τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στη Βρετανία''.

Σήμερα κι η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στη Hollinger International, τονίζει πως ''το διοικητικό συμβούλιό της είναι αποφασισμένο να διατηρήσει τον έλεγχο της διαδικασίας κι εάν οι μετοχές θα πρέπει να πωληθούν, τότε αυτό είναι υπόθεση του διοικητικού συμβουλίου της Hollinger International''.