Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 16:45

Μικρή άνοδος στη Wall Street

ΟΡΙΑΚΗ άνοδο σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη έπειτα από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου των αμερικανικών κολοσσών Citigroup, Johnson & Johnson και 3Μ.

Ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα και της General Motors, ενώ αργότερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι επιδόσεις της Motorola για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Thomson Financial, τα κέρδη τετάρτου τριμήνου που θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα οι εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στο δείκτη S&P 500 αναμένεται να είναι ενισχυμένα κατά 26% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 20% στο τρίτο τρίμηνο.

Στις 16:36 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Nasdaq είχε διαμορφωθεί στις 2.145,47 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,23%, ο S&P στις 1.141,68 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,16% και ο Dow Jones στις 10.600,14 μονάδες, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρέμεινε χθες κλειστό λόγω εθνικής εορτής στις ΗΠΑ.

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα και οι περισσότεροι δείκτες στις χρηματιστηριακές αγορές της δυτικής Ευρώπης, ενώ το ευρώ έχει υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 1,25 δολαρίων.