Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 15:01

Μοσκοβισί: Σημαντική, όχι καθοριστική η σημερινή συνεδρίαση

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Βrussels Group διαπιστώνει ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ωστόσο δεν βλέπει συμφωνία στο σημερινό Εurogroup.

του Νίκου Μπέλλου

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Βrussels Group διαπιστώνει ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ωστόσο δεν βλέπει συμφωνία στο σημερινό Εurogroup.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, o κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι με τη νέα προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις μετά τη Ρίγα έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε σημαντικά θέματα και πρόσθεσε ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι καθοριστική, αλλα σημαντική. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, θα δοθεί ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις προθέσεις, τη βούληση και τη δέσμευση της ελληνικής κυβερνησης για συμφωνία.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν σήμερα αποφάσεις, δεδομένου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αποστάσεις σε ορισμένα θέματα, όπου θα πρέπει να σημειωθεί προσέγγιση.

Για πρόοδο μίλησε και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς-Γιόργκ Σέλινγκ, επισημαίνουν ότι η Ελλάδα μετά τη Ρίγα έχει μια καινούρια συνεργασία με τους θεσμούς, που κινείται στη σωστή κατεύθυνση.