Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 14:12

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΣΤΑ οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιανουαρίου στρέφεται σήμερα η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street.

Πιο αναλυτικά, σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των εταιρειών: Amazon.com, Caterpillar, Dow Jones & Co., Merck, Xerox και SBC Communications, DuPont, Lockheed Martin και RJ Reynolds.

Μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης η αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Texas Instruments ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς.

Στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιανουαρίου, ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στις 98,5 μονάδες έναντι 91,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι σήμερα αρχίζει η διήμερη συνάντηση της Επιτροπής Ανοικτών Αγορών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Τα αμερικανικά επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 45 ετών, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τη συνοδευτική δήλωση της Fed.

«Η αγορά περιμένει τη συνεδρίαση της Fed, για να δει εάν το δολάριο θα εξακολουθήσει να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι στραμμένο κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα. Εάν αυτά συνεχίσουν να είναι θετικά, τότε η ανοδική τάση της αγοράς θα διατηρηθεί», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αμερικανός αναλυτής.

Στις 14:50 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν πτώση κατά 18 και 6,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι παραπάνω δείκτες έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών.