Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 15:03

Α. Τσοχατζόπουλος: «Φυσιολογικές» οι αυξομειώσεις στις τιμές των οπωροκηπευτικών

«Φυσιολογικές» χαρακτήρισε τις αυξομειώσεις των τιμών στα οπωροκηπευτικά εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος. Σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων γενικότερα, ο κ. Τσοχατζόπουλος επισήμανε ότι αν οι τιμές δεν είναι ανταγωνιστικές, θα υποκατασταθούν από εισαγόμενα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών, ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον ενεργό ρόλο των πολιτών στη διαμόρφωση συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά. Αναφορικά με τις επιχειρήσεις ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι «οι ελληνικές αγορές θα στηρίζονται σε ελληνικά προϊόντα στο βαθμό που αυτές έχουν ανταγωνιστικές τιμές». Ο κ. υπουργός χαρακτήρισε ότι ο διάλογος με την αγορά πρέπει να είναι σταθερός, ενώ ανέφερε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των τιμών, κρίσιμο σημείο χαρακτηρίζει ο κ. Τσοχατζόπουλος τη συνεργασία παραγωγών, πολιτείας και καταναλωτών, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να συνεχιστεί το κλίμα συνεργασίας και φέτος.

Η επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών υπολογίζεται θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές.