Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 18:42

Ρευστοποιήσεις στη Wall, μετά το χθεσινό ράλι

Με ελαφρά πτώση άνοιξαν οι αμερικανικές κεφαλαιαγορές, όπως ευρέως αναμενόταν, μετά το χτεσινό ράλι και την καταγραφή ρεκόρ δυόμισυ ετών τόσο από τον Dow όσο και από τον Nasdaq.

«Είμαστε στο υψηλότερο σημείο και αυτό αρχίζει να δημιουργεί νευρικότητα», δήλωσε ο Βίκτορ Πουλιέζε, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής των χρηματιστηριακών συναλλαγών στη First Albany.

Στο υποτονικό κλίμα συνέβαλαν και οι συντηρητικές προβλέψεις δύο αμυντικών κολοσσών, της Raytheon και της Lokheed. Η McDonald's ανακοίνωσε μετά το χτεσινό κλείσιμο ότι στο τέταρτο τρίμηνο πέρασε στην κερδοφορία, μετά τη ζημιά που εμφάνισε πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η είδηση ενίσχυσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιανουάριο στο 96,8 από 91,7 το Δεκέμβριο, δεν καταφέρνει να στηρίξει τις αγορές.

Οι αναλυτές προέβλεπαν, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του Briefing.com, άνοδο του δείκτη του Conference Board στο 98,5, πιστεύοντας ότι έχει υποβοηθηθεί από την άνοδο των χρηματιστηρίων, και τις ενδείξεις για ενίσχυση της αγοράς εργασίας.

Στις 18:15 (ώρα Ελλάδος) ο Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 10.673,33 μονάδες μειωμένος κατά 0,27% και ο Nasdaq στις 2.136,73 μονάδες με απώλειες 0,79%.