Αισιόδοξος για συμφωνία με τους δανειστές εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή για Grexit.
Αισιόδοξος για συμφωνία με τους δανειστές εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή για Grexit.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» που επιτρέπει στις δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία.
Ο κ. Δραγάσακης εξέφρασε την ελπίδα του ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα θα καταγραφεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί.
«Ελπίζω τη Δευτέρα πως θα υπάρξει μια ένδειξη προόδου και ότι θα γίνει ορατή μια συμφωνία», σημείωσε.
«Ως τώρα οι συνομιλίες έχουν δείξει ότι υπάρχει κοινό έδαφος στις αλλαγές και στα πολιτικά μέτρα, συνεπώς πιστεύω ότι μια συμφωνία είναι δυνατή και αυτό θα είναι προς το συμφέρον όλων», πρόσθεσε.
Πάντως, ο κ. Δραγασάκης προειδοποίησε πως θα πρέπει να υπάρξει ανακούφιση της χώρας από το οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, ζητώντας συνεργασία από όλες τις πλευρές.
Συνεχίζοντας, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και ξεκαθάρισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποτελεί επιλογή, ούτε για την κυβέρνηση, ούτε και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Έχουμε εντολή για βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης», συμπλήρωσε, ενώ διευκρίνισε πως η συμφωνία πρέπει να είναι τέτοια που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.
Ο κ. Δραγασάκης κατέστησε σαφές ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί πλέον μία προσωρινή συμφωνία, αλλά μία ολοκληρωμένη συμφωνία χρηματοδότησης αντί μεταρρυθμίσεων, ενώ εκτίμησε ότι για να είναι λειτουργικό το νέο σχέδιο, πρέπει να βασίζεται σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα μικρότερο του 2% και σε μία αναθεώρηση του χρέους.
Η κυβέρνηση περίμενε οι διαπραγματεύσεις να είναι σκληρές, καθώς, όπως εκτίμησε ο κ. Δραγασάκης, η τρόικα δεν αντιπροσώπευε μόνο τους τρεις θεσμούς, αλλά ένα σύστημα εξουσίας, ένα κράτος εν κράτει, που είχε εξελιχθεί σε κυβέρνηση της χώρας.
«Έπρεπε να αλλάξει αυτό το σύστημα και οι κανόνες του παιχνιδιού», συμπλήρωσε.