Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 11:30

Vodafone Group : 4,1% αύξηση των συνδρομητών το γ' τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 4,1% σημείωσε το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ο αριθμός των συνδρομητών της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone Group Plc., καθώς οι καταναλωτές προχώρησαν στην αγορά περισσότερων κινητών τηλεφώνων με κάμερα και organizer.

Το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, η Vodafone πρόσθεσε συνολικά 5,15 εκατ. πελάτες, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που κέρδισε από συγχωνεύσεις. Ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών της φθάνει πλέον τα 130,4 εκατ. Τα έσοδα ανά συνδρομητή, κατά μέσον όρο, αυξήθηκαν στη Βρετανία και την Ιταλία, ενώ παρέμειναν σταθερά στη Γερμανία.

Η εταιρεία υπερέβη τις προβλέψεις πέντε οικονομικών αναλυτών του Bloomberg, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι οι νέοι συνδρομητές της θα ανήρχοντο σε 4,55 εκατ. ανθρώπους. Κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο η Vodafone είχε αυξήσει τους συνδρομητές της κατά 4,94 εκατ., σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 4,7%.

Ο αριθμός των συνδρομητών κατά το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, περιλαμβάνει και 800.00 συνδρομητές, αποτέλεσμα της αύξησης του μεριδίου της στη Vodafone-Panafon SA στην Ελλάδα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.