Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2004 11:13

Πάνω από τις 2.400 μονάδες η Σοφοκλέους

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται από την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης ο οποίος αυτή την ώρα (11:09) βρίσκεται στις 2.411,83 μονάδες αυξημένος κατά 0,84%.

Η αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 4,4 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν γίνει πακέτα.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 114 σημειώνουν άνοδο, 32 υποχωρούν και 37 παραμένουν σταθερές.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών με πρωταγωνιστή τον κλωστοϋφαντουργικό, ο οποίος ενισχύεται κατά 1,79%. Οι δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών ενισχύονται κατά 0,60% και 0,76% αντιστοίχως.

Πτώση σημειώνουν οι δείκτες διυλιστηρίων, εκδόσεων-εκτυπώσεων και επενδύσεων.

Οι μετοχές του ΟΤΕ, της Εθνικής, του ΟΠΑΠ, της Intracom, της Alpha Bank και της Coca Cola σημειώνουν άνοδο άνω του 1% η κάθε μία.

Ο τίτλος των ΕΛ.ΠΕ. ενισχύεται κατά 0,52%. Η προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας των τριών διϋλιστηρίων των ΕΛ.ΠΕ. για εργασίες συντήρησης, δεν πρόκειται να έχει αρνητική επίπτωση στην κερδοφορία του ομίλου.

Αυτό τονίζει χθεσινή ανακοίνωση των ΕΛ.ΠΕ. σύμφωνα με την οποία, ο σχεδιασμός της εμπορικής πολιτικής έλαβε υπ' όψη του την προγραμματισμένη από καιρό διακοπή λειτουργίας.

Η μετοχή της Γενικής ενισχύεται κατά 1,43%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευαμ της «Ν», την πρώτη ενημέρωση για τα σχέδια της Societe Generale είχαν τα διευθυντικά στελέχη της Γενικής Τράπεζας διά στόματος του Didier Alix, επικεφαλής της λιανικής τραπεζικής σε διεθνές επίπεδο.

Στους στόχους του γαλλικού ομίλου είναι η ανάπτυξη του δικτύου και η βελτίωση της κερδοφορίας ενώ το υψηλόβαθμο στέλεχος της SoGen διαβεβαίωσε ότι δεν προγραμματίζονται απολύσεις αλλά εθελουσία έξοδος και αξιοποίηση του δυναμικού της Γενικής.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αύξηση του δικτύου στα 150 καταστήματα στην επόμενη τριετία, την εκπόνηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου ώστε να υπάρξει ανανέωση, παράλληλα με την επανεκτίμηση και αξιοποίηση των εργαζομένων ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα.

Σε επίπεδο ανώτατου μάνατζμεντ, θα γίνει στελέχωση από τη SoGen αλλά και στελέχη από την ελληνική αγορά ως ένα βαθμό.