Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 11:09

Μεταβλητότητα στο Χ.Α.

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να προσπαθεί να ανακτήσει τα επίπεδα των 800 μονάδων, χωρίς να λείπουν οι κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών.

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να προσπαθεί να ανακτήσει τα επίπεδα των 800 μονάδων, χωρίς να λείπουν οι κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών.

Στις 11:09, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,46% στις 798,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 23 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 ενισχύεται 0,64% στις 240,06 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,74% στις 520,67 μονάδες.

Εκτός των αλλαγών στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, οι οποίες προκάλεσαν και το χθεσινό ανοδικό "ξέσπασμα", η εγχώρια αγορά βλέπει θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης να επεξεργαστεί ένα νομοσχέδιο που θα βασίζεται στη «λίστα Βαρουφάκη» για μεταρρυθμίσεις. Η λίστα, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, έχει εμπλουτιστεί ποιοτικά, ενώ στο νομοσχέδιο πιθανότατα δεν υπάρχουν τα «κόκκινα» δάνεια και η bad bank, αλλά και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, τις οποίες ζητούν οι πιστωτές.

Οι κινήσεις αυτές δεν αποκλείεται να θέσουν στην τελική ευθεία μια συμφωνία που θα είναι ικανή να δώσει το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ, την οποία χρειάζεται επειγόντως η κυβέρνηση για να διοχετεύσει στην οικονομία. Επίσης, το οικονομικό επιτελείο δείχνει να επιθυμεί συμφωνία στις αρχές Μαΐου, με την αγορά να "στηρίζει' αυτόν το σχεδιασμό.

Στο ταμπλό, για ακόμη μία ημέρα η Πειραιώς σημειώνει σημαντικά κέρδη της τάξεως του 3,38%. Κέρδη 2,64% σημειώνει ο ΟΤΕ, στο +1,67% βρίσκονται η Εθνική και η Alpha Bank και στο +1,09% η Folli Follie.

Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 1,09%, ενώ μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις καταγράφοντας σε ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και Aegean. Πρόσημο επίσης αναζητούν η Eurobank, η MIG, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΜΕΤΚΑ.