Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2004 18:01

Ανακοίνωση της Τεχνόπολη-Ακρόπολις για το Ελληνικό Τεχνολογικό Πάρκο

Θύμα της προεκλογικής περιόδου και της σκανδαλολογίας κινδυνεύει να πέσει το Ελληνικό Τεχνολογικό Πάρκο που δημιουργεί η πολυμετοχική εταιρεία Τεχνόπολη-Ακρόπολις (προς το παρόν υπάρχουν 134 εταιρίες πληροφορικής ως μέτοχοι), μια επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ. Αυτό επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία του Ελληνικού Τεχνολογικού Πάρκου βρέθηκε μέσα στην δίνη των καιρών και είτε από πλημμελή πληροφόρηση, είτε από άλλη σκοπιμότητα, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης που βασίζεται σε ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις που προσπαθούν να αποκρύψουν τα πραγματικά δεδομένα του έργου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

-Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος δεν αφορά αποχαρακτηρισμό γης προς χάριν της Τεχνόπολης, αλλά είναι το υπό επεξεργασία διάταγμα της ΖΟΕ (Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου) Βόρειας Αττικής.

-Η έκταση της Τεχνόπολης είναι αγροτική γη εκτός σχεδίου πόλεως.

-Η Τεχνόπολη-Ακρόπολις δεν ζήτησε ποτέ τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων.

-Η έκταση των 388 στρεμμάτων δεν θεσμοθετήθηκε ποτέ ως ζώνη προστασίας οποιασδήποτε μορφής και δεν εξαιρέθηκε από καμία θεσμοθετημένη προστατευόμενη ζώνη.

-Προκύπτει σαφέστατα από τους τίτλους-παραχωρητήρια του Ελληνικού Δημοσίου του 1926 στους ακτήμονες αγρότες (κληροτεμάχια) ότι η γη είναι γεωργική.

-Ο Οργανισμός του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, στην μελέτη χωροθέτησης για τις χρήσεις γης στην ΖΟΕ (Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου) Βόρειας Αττικής, προτείνει την ανωτέρω περιοχή ως ζώνη Υψηλής Τεχνολογίας (Τεχνόπολη).

-Η τοποθεσία είναι ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο αργίλου και όχι δάσος, το οποίο αγοράστηκε από τον προηγούμενο ιδιόκτητη που ήταν η ΑΓΕΤ.

-Η προσπάθεια ανέγερσης της Τεχνόπολης δεν αφορά ορισμένες επιχειρήσεις, αλλά όλο τον Κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Τέλος, η Τεχνόπολη-Ακρόπολις αναφέρει ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία του Ελληνικού Τεχνολογικού Πάρκου, στηρίζεται από την Κοινότητα Αφιδνών και το Κοινοτικό της Συμβούλιο, ομόφωνα και πέρα από κομματικές τοποθετήσεις.