Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2004 19:27

Στο wired real estate μέσω θυγατρικής η Lamda

Την έναρξη της δραστηριότητας της Lamda Hellix, νέας θυγατρικής της Lamda Development ανακοίνωσε η εισηγμένη. Πρόκειται για μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών «outsourcing» ειδικών κτιριακών υποδομών υψηλής τεχνολογίας για τη στέγαση και λειτουργία κρίσιμων συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών οργανισμών του Δημοσίου, μεγάλων επιχειρήσεων όλων των κλάδων ή επιχειρήσεων του χώρου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Τα επενδυτικά της πλάνα περιλαμβάνουν δραστηριότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά outsourcing ειδικών κτιριακών υποδομών στον χώρο του «Wired Real Estate» που απευθύνεται η Lamda Hellix, αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παροχής υπηρεσιών του χώρου υψηλής τεχνολογίας με προβλεπόμενους τζίρους άνω των 18 δισ. δολ. σε παγκόσμιο επίπεδο το 2007.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη τηλεπικοινωνιακή κάλυψη των πελατών της, οι υποδομές της Lamda Hellix εξυπηρετούνται τόσο μέσω διπλών οπτικών ινών όσο και ασυρματικά από τον ΟΤΕ, τις Αττικές Τηλεπικοινωνίες, τη Vodafone, την Hellas On Line κ.α.