Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 11:09

1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας από τη Ναυτεμπορική

Αναδεικνύοντας διαχρονικά τη σημασία που έχει για τη χώρα μας η υγιής, καινοτόμος και εξωστρεφής επιχειρηματικότητα, η Ναυτεμπορική διοργανώνει τo 1o Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, με θέμα «Επιχειρώντας στο μέλλον, 2015 – 2020».

Αναδεικνύοντας διαχρονικά, μέσα από τη θεματογραφία της, τη σημασία που έχει για τη χώρα μας η υγιής, καινοτόμος και εξωστρεφής επιχειρηματικότητα, η Ναυτεμπορική διοργανώνει τo 1o Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, με θέμα «Επιχειρώντας στο μέλλον, 2015 – 2020», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των αρμόδιων θεσμικών φορέων, Έλληνες επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη παραδοσιακών και νέων, καινοτόμων επιχειρήσεων και πρωτοπόροι start uppers θα δώσουν το «παρών», για να εκθέσουν τις απόψεις τους, να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και να συμμετάσχουν σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αξιολογηθεί το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα να καταγραφούν οι δράσεις τις οποίες η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Αποβλέπει ακόμη να αναδειχθεί η σημασία της χρηματοδότησης και των επενδύσεων για τις επιχειρήσεις, να καταγραφούν οι διαθέσιμες πηγές δανεισμού, να διερευνηθεί κατά πόσον η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα και η διαφοροποίηση των εταιριών και των προϊόντων ή υπηρεσιών, δημιουργούν συνθήκες  επιτυχημένης εξωστρεφούς επιχείρησης, με σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις.