Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2004 18:54

Και τα προ του '81 σπίτια στις Ολυμπιακές Μισθώσεις

Ο ΕΟΤ ικανοποίησε το αίτημα της αναδόχου κοινοπραξίας «Φιλοξενία 2004» και θα εντάξει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Μισθώσεων και τα σπίτια που χτίστηκαν πριν από το 1981.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών μέχρι σήμερα αγγίζουν τις 27.000, ενώ έχουν υπογραφεί περίπου 600 συμβόλαια με ιδιοκτήτες ακινήτων. Η κοινοπραξία έχει συνάψει 200 συμβόλαια με ενδιαφερόμενους θεατές από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κοινοπραξία, το σπίτι ενοικιάζεται τουλάχιστον για 12 ημέρες με μέγιστη διάρκεια τους δύο μήνες, ενώ για το τηλέφωνο έγινε γνωστό ότι θα υπάρχει φραγή για τα εξερχόμενα και για χρήση Ιντερνετ θα υπάρχουν ειδικές κάρτες σύνδεσης που θα προμηθεύονται οι ενοικιαστές. Υπενθυμίζεται ότι τις υπηρεσίες καθαριότητας και τα κλινοσκεπάσματα αναλαμβάνει η κοινοπραξία.

Οσον αφορά τα μισθώματα –από τις 5.000 κατοικίες που εκτιμά η κοινοπραξία ότι απαιτεί το πρόγραμμα- υπάρχει εγγύηση της κοινοπραξίας για ημερήσιο κέρδος τουλάχιστον 50 ευρώ ανά κλίνη, ενώ η φορολογία 10% επί των μισθωμάτων θα αφαιρείται από τα μικτά κέρδη. Το ενοίκιο που θα καταβάλλουν οι επισκέπτες-θεατές κυμαίνεται από 2.520 έως 3.600 ευρώ για δύο-τρία άτομα και για έξι διανυκτερεύσεις.