Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2004 12:50

Στις 4 Ιουνίου η συζήτηση του ΣτΕ για τα ΕΤΑ

Από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναβλήθηκε για την 4η Ιουνίου 2004 η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση της υπόθεσης για τη διαχείριση των εκτάσεων που είχε ο Ε.Ο.Τ. και μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» (ΕΤΑ).

Η αναβολή δόθηκε από το δικαστήριο για διάφορους λόγους, όπως προκειμένου η υπόθεση να συνεκδικαστεί με άλλες παρεμφερούς αντικειμένου, αλλά με το αυτό νομικό πλαίσιο, λόγω ασθενείας συνηγόρου, κ.λπ.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει κάτοικοι των γύρω περιοχών από τις Αλυκές Αναβύσσου (Φώκαια, Καλύβια, Βάρη, κ.ά.) και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική κ.λπ. η από 24.7.2003 πράξη του υπουργικού συμβουλίου (ΠΥΣ) με την οποία απέκτησε κατά κυριότητα η εταιρεία ΕΤΑ την έκταση των 1.610.420 τ.μ. των Αλυκών Αναβύσσου που ανήκαν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η αρμόδια εισηγήτρια, σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ, όπως έχει γίνει γνωστό, επρόκειτο να εισηγηθεί την αποδοχή της αίτησης των προσφευγόντων, υποστηρίζοντας ότι η προσβαλλόμενη ΠΥΣ είναι αντισυνταγματική, καθώς ο κερδοσκοπικός χαρακτήρας της ΕΤΑ, η οποία προβλέπεται να εξελιχθεί σε ιδιωτική επιχείρηση, αποκλείει την μεταβίβαση προς αυτήν οιουδήποτε ακινήτου του δημοσίου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων