Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2004 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Matsushita Electric Industrial Co. και της LG Electronics Co., μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, τα οποία ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, μετά την αύξηση των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων και τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες.

Ανοδικά κινούντο και οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο τον περασμένο μήνα δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμένετο.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών στην περιφέρεια, κέρδιζε ποσοστό 0,6%, σημειώνοντας κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στις 12:12' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε κέρδη 0,2% φθάνοντας στις 1.031,04 μονάδες, τη στιγμή που ο Kospi στη Ν. Κορέα κέρδιζε ποσοστό 1,7%.

«Τα έσοδα των εταιρειών είναι αυτά που οδηγούν τις αγορές», ανέφερε ο Alex Muromcew, ο οποίος διαχειρίζεται 600 εκατ. δολ. σε μετοχές διεθνώς με την Loomis Syales & Co. στο Σαν Φρανσίσκο, συμπληρώνοντας : «Ο κόσμος επανέρχεται στις μετοχές των εταιρειών που έχουν να επιδείξουν καλή ποιότητα.

Ολοι οι δείκτες στις ασιατικές αγορές σημείωναν κέρδη. Οι μετοχές εταιρειών που ασχολούνται με την εξόρυξη χαλκού, όπως της Billiton και της WMC Resources Ltd. οδηγούσαν τα κέρδη στην Αυστραλία μετά την άνοδο της τιμής του μετάλλου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.