Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2004 11:08

Ευρωπαϊκή Τεχνική: Σχολιασμός δημοσιευμάτων

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ άριθ. 5/2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία Ευρωπαϊκή Τεχνική ανακοίνωσε τα παρακάτω:

«Μετά την απροθυμία των Πιστωτριών Τραπεζών να αποδεχθούν τις προτάσεις της εταιρίας για την χορήγηση αναχρηματοδότησης προς πληρωμή της μισθοδοσίας του προσωπικού και των μη αναβαλλόμενων υποχρεώσεων της προς ενημέρωση των Αρχών και του επενδυτικού κοινού γνωστοποιεί τα παρακάτω:

Η πληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών του προσωπικού θα πραγματοποιηθεί εντός των αμέσως επομένων ημερών εν μέρει από την είσπραξη πιστοποιημένων απαιτήσεων της εταιρίας και εν μέρει από ταμειακές εισροές εκτός του Τραπεζικού συστήματος. Ομοίως για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της και την επάρκεια της ρευστότητας η εταιρία θα προεξοφλήσει η/και θα εκχωρήσει σε τρίτους ορισμένες από τις απαιτήσεις της εκ της εκτελέσεως των έργων καθώς επίσης θα προβεί σε αποεπενδυσεις μη παραγωγικών επενδύσεων της. Τέλος θα εντατικοποιήσει τα έσοδα της από τήν θυγατρική της εταιρία και από τις συμμετοχές της σε κατασκευαστικές κοινοπραξίες.

Παράλληλα η διοίκηση της εταιρίας και ο βασικός μέτοχος διερευνά κάθε ενδεχόμενο το οποίο θα ητο επωφελές για την εταιρία μεταξύ των οποίων είναι και η είσοδος στην εταιρία φερέγγυου επενδυτου ο οποίος θα ενισχύσει σημαντικά την ρευστότητα της. Οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις συνεχίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση και εφ όσον επιτευχθεί συμφωνία θα γίνουν άμεσα οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ομοίως το Δ.Σ της εταιρίας αξιολογεί την δυνατότητα, τις προϋποθέσεις και την διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό κυρίως την μείωση του τραπεζικού δανεισμού και την χρηματοδότηση των κατασκευών και των νέων υπό ανάληψη έργων της εταιρίας.

Παράλληλα η διοίκηση της εταιρίας αξιολογεί ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην ρευστότητα της θα επιλυθεί συντόμως και θα αποκατασταθούν και οι καλές σχέσεις με τις τράπεζες σε πνεύμα φιλικού διακανονισμού. Αλλωστε για τον λόγο αυτό οι τράπεζες δεν έχουν καταγγείλει τις συμβάσεις και τους λογαριασμούς χρηματοδοτήσεων της εταιρίας ούτε έχουν καταστήσει απαιτητά τα υπόλοιπα των δανείων.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών του ημερήσιου και εβδομαδιαίου πολιτικού και οικονομικού τύπου που αναφέρονται σε δήθεν πτώχευση της εταιρίας σε δήθεν υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης ή σε κατάσταση προστασίας από τους πιστωτές της η εταιρία δεν επιβεβαιώνει το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων τα οποία δεν προέρχονται ούτε από την διοίκηση ούτε από τα στελέχη της και οφείλονται σε ύποπτη φημολογία που ζημιώνει την εταιρία και τους μετόχους της.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει περιέλθει στην εταιρία δικόγραφο αίτησης πτώχευσης εναντίον της , δεν έχει κοινοποιηθεί ουδεμία διαταγή πληρωμής ούτε η εταιρία έχει παύσει οριστικά τις πληρωμές της ενώ αντιμετωπίζεται ήδη η κατάσταση που προέκυψε και σύντομα η εταιρία θα επανέλθει σε κατάσταση ομαλότητας σε όλους τους τομείς λειτουργίας και δραστηριοτήτων της.

Η εταιρία θα ανακοινώσει άμεσα κάθε γεγονός το οποίο είναι σημαντικό για την ενημέρωση του κοινού και των Αρχών όπως πράττει με συνέπεια κάθε φορά».