Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 10:04

Νέα διάψευση από την Ευρωπαϊκή Τεχνική

Με επιστολή της προς τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Ευρωπαϊκή Τεχνική Α.Ε. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Επί των αναφορών, της κ. υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER της 10-2-2004 ότι πτώχευσε η ανάδοχος του ολυμπιακού έργου της Μαραθώνιας Διαδρομής και ότι το έργο θα περατωθεί με άλλον εργολήπτη, η εταιρεία Ευρωπαϊκή Τεχνική Α.Ε. ως ανάδοχος του έργου γνωστοποιεί τα παρακάτω σύμφωνα με την υπ αριθ. 5/204/2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά κάθε αναφορά και άμεση ή έμμεση πληροφόρηση ή δημοσίευμα ότι η εταιρεία πτώχευσε και δηλώνουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ασκηθεί ούτε μια αίτηση πτωχεύσεως. Επιβεβαιώνουμε και πάλι την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας με ημερομηνία 8-2-2004 που ήδη έχει δημοσιευθεί. Επί πλέον γνωστοποιούμε ότι η εταιρεία μας συνεπής στις συμβατικές της υποχρεώσεις έχει εκτελέσει ποσοστό περίπου 73% της σύμβασης κατά ποσότητα και δαπάνη χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα ή καθυστέρηση. Μάλιστα έχει επιβεβαιωθεί η άρτια και έντεχνη εκτέλεση του μετά από τους σχετικούς ελέγχους των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Θεωρούμε ότι η αναφορά της κ. υπουργού οφείλεται προφανώς σε ατυχή διατύπωση εκ της φημολογίας των τελευταίων ημερών που όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δημιουργούν πιθανώς εσφαλμένες εντυπώσεις. Η εταιρεία θα γνωστοποιήσει εγκαίρως και όπως προβλέπεται κάθε γεγονός που θα επιδρά στην οικονομική κατάσταση και την λειτουργία της όπως πράττει κάθε φορά».