Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 10:28

BSkyB Group : Μέρισμα για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια

ΜΕΡΙΣΜΑ, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια σχεδιάζει να διανείμει η καλωδιακή τηλεόραση του Rupert Murdoch, British Sky Broadcasting Group Plc, μετά την υπερτριπλάσια αύξηση των καθαρών της κερδών το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου ανήλθαν σε 40 εκατ. λίρες Αγγλίας (75 εκατ. δολ.) ή 2,1 πένες ανά μετοχή, έναντι 13 εκατ. λιρών Αγγλίας ή 0,7 πένες ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Το πρώτο εξάμηνο το μέρισμα θα είναι 2,75 πένες ανά μετοχή.

Η BSkyB, με έδρα κοντά στο Λονδίνο, διοικείται από το νεώτερο γιό του Murdoch, James, από τον περασμένο Νοέμβριο. Υπό τη διοίκησή του προκατόχου του η εταιρεία προσήλκυσε επτά εκατομμύρια συνδρομητές, περισσότερο από τους τριπλάσιους που έχει η ανταγωνίστριά της NTL Inc. και η Telewest Communications Plc, οι οποίες μεταδίδουν τα καλύτερα αθλητικά προγράμματα.

Χθες, οι μετοχές της BskyB υποχώρησαν κατά έξι πένες φθάνοντας στις 767 πένες η μία. Από τις 3 Νοεμβρίου του 2003, που ανέλαβε ο γιός του Murdoch, κέρδισαν ποσοστό 16%. Την ίδια περίοδο ο δείκτης Bloomberg Europe Media κέρδισε ποσοστό 12%.

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 17% φθάνοντας το 1,77 δισ. λίρες Αγγλίας, καθώς η εταιρεία πέτυχε την εγγραφή 193.000 συνδρομητών για δορυφορική τηλεόραση. Το σύνολο των συνδρομητών της ανέρχεται πλέον στα 7,2 εκατ. ανθρώπους.