Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 14:14

Ο Ν. Χριστοδουλάκης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ καλή όπως και οι προοπτικές της, επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

Όπως παρατήρησε ο κ. Χριστοδουλάκης, η μείωση του πληθωρισμού στο 2,9%, παρά τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι θα είναι οπωσδήποτε πάνω από 4,2% το 2003 και η αύξηση της απασχόλησης, είναι στοιχεία που δείχνουν τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι «σαφέστατα πάνω από το 4,2%» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, διευκρινίζοντας ότι το 4,7% που ανακοινώθηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία είναι εκτιμήσεις.

Εξ άλλου, στο ίδιο «μήκος κύματος» κινείται και η διεύθυνση μακροοικονομικής πολιτικής του υπουργείου, εκπρόσωπος της οποίας ανέφερε ότι οι προβλέψεις του υπουργείου αναφέρονται στο 4,2% και πως τα τελικά στοιχεία τα οποία θα χρησιμοποιούνται και στους διεθνείς οργανισμούς θα είναι γνωστά το Μάιο.

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε και στην επικύρωση του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από το ΕΚΟΦΙΝ τονίζοντας ότι αποτελεί κοινή εκτίμηση ότι σημειώνεται μείωση του δημοσίου ελλείμματος και του δημοσίου χρέους και ενταντικοποίηση στις επενδύσεις.

Αναφορά έκανε και σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σημαντικά σε διαρθρωτικές αλλαγές, όπως στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, τη βελτίωση των όρων απασχόλησης των γυναικών και των νέων κλπ.