Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 14:38

Απολογισμός έργου Διαμεσολαβητή της Αγοράς

Tον απολογισμό του έργου στο πρώτο δεκάμηνο της λειτουργίας του, ανακοίνωσε σήμερα ο Διαμεσολαβητής της Αγοράς.

Αναλυτικότερα, οι υποθέσεις που απασχόλησαν το Γραφείο έφθασαν τις 172, εντούτοις, οι περισσότερες (132) δεν ενέπιπταν στον Κανονισμό Λειτουργίας του θεσμού.

To μεγαλύτερο ποσοστό (53% περίπου) των υποβληθέντων παραπόνων αφορά σε διενέξεις με εταιρείες-μέλη του ΣΜΕΧΑ, γεγονός που δικαιολογείται από το ότι αυτές αποτελούν το μέγιστο μέρος των επιχειρηματικών μονάδων που δραστηριοποιείται στο χώρο της Κεφαλαιαγοράς.

Ένα εξίσου σημαντικό ποσοστό (43% περίπου), αναφέρεται σε προβλήματα/διενέξεις που είχαν οι παραπονούμενοι στη συνεργασία τους με λοιπούς φορείς, μη σχετιζόμενους ή και υποστηριζόμενους από τον θεσμό, γι αυτό και το σύνολο των συγκεκριμένων υποθέσεων εντάσσεται στις εκτός Κανονισμού Λειτουργίας του θεσμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεσολαβητής Κεφαλαιαγοράς άρχισε να λειτουργεί ως Ανεξάρτητος Θεσμός την 5η Μαρτίου 2003. Ως αποκλειστικό σκοπό έχει το φιλικό διακανονισμό και την κατά το δυνατόν εξωδικαστική επίλυση των διαφορών μεταξύ των εταιριών-μελών των θεσμικών φορέων (‘Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών - ΣΜΕΧΑ, ‘Ένωση Θεσμικών Επενδυτών’ – ΕΘΕ και ‘Ένωση Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών’ - ΕΕΠΕΥ) και των παραπονούμενων πελατών τους, κατά τρόπο δίκαιο και αμερόληπτο.