Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 11:45

Barclays : 23% αύξηση των καθαρών κερδών το 2003

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 23% σημείωσαν το 2003 τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος τράπεζας της Βρετανίας, Barclays Plc, αποτέλεσμα της αύξησης των δανείων καιτων εσόδων της από την ιδιωτική τραπεζική.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,74 δισ. λίρες Αγγλίας ή 33,7 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με δήλωση της επικεφαλής της, Matthew Barrett. Τα κέρδη από την ιδιωτική τραπεζική σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 35%.

Η τράπεζα ευνοήθηκε από την αύξηση του δανεισμού των καταναλωτών στη Βρετανία και τη βελτίωση των εσόδων από την πώληση ομολόγων. O Barrett, 59 ετών, προχωρά στην πρόσληψη υπαλλήλων στην Barclays Capital και σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε εξαγορές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Μιλώντας για την προοπτική της τράπεζας φέτος ανέφερε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Η μετοχή της Barclays υποχωρούσε κατά 2,3% φθάνοντας στις 505,5 πένες η μία στις 8:55' π.μ. στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, τοπική ώρα.

Συνολικά η μετοχή της πέρυσι κέρδισε ποσοστό 46% και ο δείκτης Bloomberg Europe Banks and Financial Services, ποσοστό 37%. Η μετοχή της Barclays είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των τραπεζών που απαρτίζουν τον FTSE 350 Banks index, μετά την Egg Plc, της οποία η μετοχή κέρδισε συνολικά ποσοστό 48%.