Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 08:23

Νέα προσφορά για την εξαγορά της AT&T Wireless

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ προσφορά για την εξαγορά της AT&T Wireless Services Inc., μετά από παρόμοια που έκανε η Vodafone Group Plc, ετοιμάζεται να κάνει η SBC Communications Inc. και η BellSouth Corp., μητρικές εταιρείες της Cingular Wireless LLC.

Η Cingular και η Vodafone έκαναν διαφορετικές προσφορές για την εξαγορά της AT&T Wireless ύψους περίπου 35 δισ. δολ., σύμφωνα με δημοσίευμα στους New York Times στις ΗΠΑ και της Sunday Telegraph στη Βρετανία. Το ποσόν που προσέφερε η Cingular δεν είναι γνωστό, σύμφωνα με στέλεχος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Η AT&T Wireless θέλει να πουληθεί, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα από την απώλεια πελατών της, σε αντίθεση με τις ανταγωνίστριές της, όπως η Verizon Wireless, το προηγούμενο τρίμηνο. Από την άλλη πλευρά η SBC και η BellSouth θέλουν να απορροφήσουν την AT&T Wireless με τη Cingular, προκειμένου να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ και να τη βγάλουν εκτός ανταγωνισμού από την αγορά.

Μια προσφορά ύψους 35 δισ. δολ. ισούται με περίπου 13 δολ. ανά μετοχή ή 10% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της AT&T Wireless την περασμένη Παρασκευή στα 11,82 δολ. ανά μετοχή. Η μετοχή της κέρδισε την περασμένη εβδομάδα 6,5%, καθώς προβλέπεται ότι οι προσφορές θα υπερβούν τα 11 δολ. ανά μετοχή.