Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 13:17

Ν. Χριστοδουλάκης : 300 εκατ. ευρώ οι ζημιές στη γεωργία

Στα 300 εκατ. ευρώ ανέρχονται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές στον αγροτικό τομέα απο την κακοκαιρία που έπληξε όλη την Ελλάδα. Το 50% των ζημιών θα καλυφθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Αποζημιώσεων μέχρι το Πάσχα.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης περίπου σε 200 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ζημιές που υπέστη η αγροτική παραγωγή και άλλα 100 εκατ. ευρώ οι ζημιές που έχουν υποστεί οι υποδομές στη γεωργία.

Στόχος μας είναι, πρόσθεσε ο υπουργός, να αρχίσει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών και το 50% των αποζημιώσεων να έχει καταβληθεί μέχρι το Πάσχα.

Παράλληλα δήλωσε ότι αύριο θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα για την άρση των συνεπειών που υπέστησαν οι άλλες παραγωγικές τάξεις λόγω της κακοκαιρίας.

Στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Γεωργίας Ευάγγελου Αργύρη, του διοικητη της Αγροτικής Τράπεζας κ. Πέτρου Λάμπρου και εκπροσώπων του ΕΛΓΑ και υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση των ζημιών που έχουν σημειωθεί στον αγροτικό τομέα και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης υπάρχουν ακόμα συνέπειες (π.χ. παγετός) παρά την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Ο υπουργός εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης τη συμπαράσταση σε όλους όσους επλήγησαν απο την πρωτοφανή κακοκαιρία και είπε οτι οι περισσότερες καταστροφές εντοπίζονται στα σιτηρά, τα κηπευτικά και τα εσπερειδοειδή.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων