Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 13:49

Την παρέμβαση του Γ. Δρυ για τις ζημίες ζήτησε η ΠΑΣΕΓΕΣ

Την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών από τις εκταταμένες χιονοπτώσεις και τον παγετό που ακολούθησε, ζήτησε, με παρέμβασή του προς τον υπουργό Γεωργίας Γ. Δρυ, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας.

Ο κ. Καραμίχας ζήτησε επίσης από τον υπουργό Γεωργίας, να μετακυληθεί χρονικά το βάρος των δανείων προς την Αγροτική Τράπεζα για τους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΠΑΣΕΓΕΣ από το δίκτυο των συνεταιριστικών οργανώσεων, έχουν προκύψει εκτεταμένες ζημιές στα φρούτα και ιδιαίτερα στα εσπεριδοειδή, τα κηπευτικά, την κτηνοτροφία, αλλά και τις αροτραίες καλλιέργειες. Μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι Ελληνες παραγωγοί πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα, όχι μόνον να μειώνεται δραστικά το εισόδημά τους, αλλά και να πολλαπλασιάζονται οι δανειακές υποχρεώσεις τους, αφού αδυνατούν να τις εξυπηρετήσουν έγκαιρα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων