Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 17:50

Ανοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις Τρισέ

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου έπειτα από τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ότι τα επιτόκια του ευρώ βρίσκονται στο «κατάλληλο» επίπεδο.

Στις 17:39 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2778 δολάρια έναντι 1,2763 δολαρίων στις 11:39 το πρωί και 1,2734 δολαρίων αργά το βράδυ της Παρασκευής.

«Η αγορά δεν φαίνεται να ασπάζεται την άποψη ότι η ΕΚΤ σχεδιάζει να προβεί σε μείωση των επιτοκίων ή να προχωρήσει σε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος. Ο Τρισέ δείχνει ικανοποιημένος με τα επίπεδα στα οποία βρίσκεται σήμερα το ευρώ», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναλυτής της WestLB στο Λονδίνο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ευρώ αναμένεται να συνεχισθεί και αυτή την εβδομάδα, ωθώντας την ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος έναντι του αμερικανικού σε νέα επίπεδα - ρεκόρ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/16/875274.htm .

Οι παράγοντες που συντελούν στη διολίσθηση του δολαρίου δεν έχουν απομακρυνθεί, αφότου ο διοικητής της Φέντεραλ Ριζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, περιέγραψε την υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος ως «σταδιακή».