Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 21:16

Εξι μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/16/875477.htm αποφασίστηκε:

1. Αμεση διάθεση δωρεάν ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε αποκλεισμένες περιοχές.

2. Αμεση πιστωτική διευκόλυνση σε πληγέντες παραγωγούς για την επαναλειτουργία των θερμοκηπίων τους και άλλων εγκαταστάσεων.

3. Εναρξη εκτίμησης των ζημιών σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών αποτίμησης των ζημιών και καταβολής σχετικών αποζημιώσεων στους πληγέντες μέσα σε 3 μήνες. Πριν από το Πάσχα, με την ολοκλήρωση της εκτίμησης, θα δοθεί προκαταβολή 50% των ζημιών. Το υπόλοιπο θα καταβληθεί μέχρι τις 30 Μαΐου 2004.

4. Πάγωμα καταβολής υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών προς την ΑΤΕ, μέχρις ότου εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους για τις καταστροφές.

5. Επιπρόσθετα, η ΑΤΕ θα παρέχει πιστωτικές διευκολύνσεις στους παραγωγούς, καταβάλλοντας έως 50% των ήδη διαπιστευμένων ζημιών από παλαιότερες καταστροφές.

6. Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, άμεση διάθεση κονδυλίων 10 εκ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (καύσιμα, μηχανήματα κλπ.) που προκύπτουν για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών συνθηκών.