Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2004 15:02

Jumbo Α.Ε.Ε.: Αύξηση τζίρου, κερδών

Κατά 21,58% αυξήθηκαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης που λήγει την 30η Ιουνίου 2004 και άγγιξαν τα 114 εκατ. ευρώ. Μετά την αφαίρεση των ενδοεταιρικών πωλήσεων o κύκλος εργασιών αυξάνεται κατά 20,82% και ανέρχεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα καθαρά κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσίασαν αύξηση κατά 27,42% και ξεπέρασαν τα 20,7 εκατ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι οι αποσβέσεις αυξήθηκαν κατά 800 και πλέον χιλιάδες ευρώ, ανερχόμενες σε 4,6 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Jumbo βελτίωσε σημαντικά το περιθώριο κέρδους του σε 18,8%.

Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων του Ομίλου ανήλθε σε 22,8 εκατ. ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο 20,7% των πωλήσεών του. Οι αμοιβές του προσωπικού αυξήθηκαν από 9,5 εκατ. ευρώ σε 11,5 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο, χωρίς όμως να επηρεάσουν την βελτίωση της κερδοφορίας αλλά και των περιθωρίων κέρδους των εταιρειών του Ομίλου.

Επιπροσθέτως, η διοίκηση του Ομίλου ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις για την επί τα βελτίω αναδιάρθρωση του δανειακού προγράμματος, καταλήγοντας στη σύναψη ενός κοινοπρακτικού και ενός ομολογιακού δανείου, τα οποία αντικαθιστούν παλαιότερο δανεισμό. Όπως γίνεται γνωστό, το συνολικό ύψος των δύο νέων δανείων ανέρχεται σε 105 εκατ. ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, πως «οι επόμενες κινήσεις στρατηγικής επέκτασης του Ομίλου Jumbo πρέπει να αναμένονται στην Βαλκανική και συγκεκριμένα στην αγορά των Σκοπίων».