Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2004 20:29

Δώδεκα τράπεζες έχουν υπογράψει τη σύμβαση με το ΤΕΜΠΜΕ

Δώδεκα εμπορικές τράπεζες (Αγροτική, Γενική, Εθνική, Εμπορική, EFG-Eurobank Εργασίας, Ελληνική, FBB-First Business Bank, Κύπρου, Λαϊκή, Πειραιώς, Probank, Omega Bank) έχουν υπογράψει, μέχρι σήμερα, τη σύμβαση με το Tαμείο Eγγυοδοσίας Mικρών και Πολύ Mικρών Eπιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), ενώ ο επιχειρηματικός κόσμος ζητάει βελτιώσεις στη λειτουργία του. Aυτά επισημάνθηκαν σε σχετική ημερίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δρακούλης Φουντουκάκος υπογράμμισε ότι «η ουσιαστική λειτουργία του μετατίθεται διαρκώς το τελευταίο διάστημα. Για να αποδειχθεί αποδοτικό, θα πρέπει να διπλασιαστεί τουλάχιστον το αρχικό του κεφάλαιο, που σήμερα ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ και να φτάσει στα 200 εκατ. ευρώ, ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τις εγγυήσεις του ταμείου».

Στα αρνητικά του νέου ταμείου, σύμφωνα με τον κ. Φουντουκάκο, είναι και η ασάφεια που έχει δημιουργηθεί για το ακριβές ύψος του επασφαλίστρου.