Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2004 10:38

Schneider Electric : 1,2% μείωση των πωλήσεων το α' εξάμηνο

ΜΕΙΩΣΗ 1,2% εμφάνισαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της Schneider Electric SA, μικρότερα από ό,τι προέβλεπαν οικονομικοί αναλυτές. Η γαλλική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει αποζεύκτες και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγορές προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 243 εκατ. ευρώ (308,2 εκατ. δολ.) από 246 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι η μείωση των καθαρών της κερδών θα ήταν της τάξης του 24%.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Henri Lachmann, επιτάχυνε τη μείωση των θέσεων εργασίας πέρυσι, αποτέλεσμα της πτώσης των αγορών. Η Rexel SA, η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και μία από τους μεγαλύτερους πελάτες της Schneider, ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις στη βιομηχανία και τις κατασκευές εγκαταστάσεων γενικότερα, έφτασαν σε ιστορικά χαμηλά πέρυσι.

Με απώτερο στόχο την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της εταιρείας, ο Lachmann, δημιουργεί νέα προϊόντα και προχωρά σε εξαγορές.

«Η Schneider θεωρητικά μπορεί να δαπανήσει πέντε δισ. ευρώ σε εξαγορές μέχρι το τέλος του επόμενου έτους», ανέφερε ο Fabrice Theveneau, αναλυτής στη Societe Generale SA, ο οποίος κατατάσσει τη μετοχή της εταιρείας στο «hold».

Οι μετοχές της κέρδισαν συνολικά ποσοστό 11% το τελευταίο εξάμηνο και η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 12,5 δισ. ευρώ.