Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2004 20:16

Minerva: Υπογραφή συμφωνίας με την Μ.T.C. S.A.

Η εταιρεία «Αφοι Ι. & Β. Λαδένης Minerva Βιομηχανία Πλεκτικής», προχώρησε σήμερα στην υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία Υιοί Δ. Σκενδερογλου - Βιομηχανία Ένδυσης με διακριτικό τίτλο Μ.T.C. S.A., με στόχο την αγορά των παγίων περιουσιακών στοιχείων και των εμπορικών σημάτων PRETTY BABY, PRETTIES, BABY FRIEND, FILOBIANCO, LILYMONDE και MAΝΙΤΑΡΙ, που διαθέτει η δεύτερη.

Ειδικότερα, η εισηγμένη με τους μετόχους της Υιοί Δ. Σκενδερογλου αποφάσισαν την από κοινού ίδρυση νέας εταιρείας, με μετοχικό κεφάλαιο 1.000.000 ευρώ, στην οποία η Minerva θα συμμετέχει με 64% και οι τρεις βασικοί μέτοχοι Σκενδερογλου θα κατέχουν 36%.

Σκοπός της νέας εταιρείας, η οποία αναμένεται να ιδρυθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, είναι η παραγωγή και διάθεση προϊόντων με τα εμπορικά σήματα PRETTY BABY, PRETTIES, BABY FRIEND, FILOBIANCO, LILYMONDE και MAΝΙΤΑΡΙ.

Η συμφωνία θα αυξήσει συνολικά το ενεργητικό της Minerva κατά 2.840.000 ευρώ, με αντίστοιχη αύξηση του παθητικού της, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι θα επιδράσει θετικά στα ενοποιημένα αποτελέσματα της, τόσο όσον αφορά τον κύκλο εργασιών όσο και τα καθαρά της κέρδη.

Η Μ.T.C. S.A. δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στο χώρο των βρεφικών-παιδικών εσωρούχων και ενδυμάτων μέσω των προαναφερθέντων σημάτων.