Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2004 13:12

ΕΥΔΑΠ: Ευνοϊκά μέτρα για την κατανάλωση στο διάστημα της κακοκαιρίας

Με τις αντίστοιχες περυσινές καταναλώσεις, εφόσον οι φετινές είναι μεγαλύτερες από πέρυσι, θα χρεωθούν οι πελάτες της ΕΥΔΑΠ, για τη χρονική περίοδο από 13 έως και 16 Φεβρουαρίου 2004, οπότε και σημειώθηκαν στην περιοχή της Πρωτεύουσας τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που είχαν ως αποτέλεσμα τις εξαιρετικά υψηλές καταναλώσεις νερού.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, σε εφαρμογή της σχετικής ανακοίνωσης της υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Βάσως Παπανδρέου, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Οι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ, που περιλαμβάνουν την κρίσιμη χρονική περίοδο από 13 έως και 16 Φεβρουαρίου 2004, θα χρεώνουν την κατανάλωση της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, εφόσον η φετινή κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από την περυσινή.

Αν η φετινή κατανάλωση, που περιλαμβάνει την κρίσιμη χρονική περίοδο από 13 έως και 16 Φεβρουαρίου 2004, είναι μικρότερη από την περυσινή η χρέωση θα γίνει με τη πραγματική (και μικρότερη) φετινή.

Το μέτρο αυτό αφορά όλους τους πελάτες της ΕΥΔΑΠ, με τιμολόγιο γενικό (οικιακή κατανάλωση), επαγγελματικό, φιλανθρωπικό και Δημοσίου.

Το μέτρο είναι καθολικής εφαρμογής και θα υλοποιηθεί αυτομάτως από την ΕΥΔΑΠ, χωρίς τη μεσολάβηση του πελάτη, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε καθυστέρηση και ταλαιπωρία.

Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα νέος πελάτης χωρίς αντίστοιχη περυσινή κατανάλωση, η χρέωση θα γίνεται με βάση την κατανάλωση της τρέχουσας περιόδου. Στις περιπτώσεις αυτές και εφόσον υπήρξε υψηλή κατανάλωση, λόγω βλάβης και διαρροής, οι πελάτες θα μπορούν να προσφεύγουν στο αρμόδιο Περιφερειακό Γραφείο της ΕΥΔΑΠ, για την επανεξέταση του λογαριασμού τους.

Παραδείγματα:

1. Αν ένας πελάτης είχε εφέτος (κατά την κρίσιμη περίοδο) κατανάλωση 80 κυβικών μέτρων νερού και κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο 50 κ.μ., η χρέωση θα γίνει στα 50 κ.μ.

2. Αν η φετινή κατανάλωση είναι μικρότερη της αντίστοιχης περυσινής π.χ. 40 κ.μ. έναντι 60 κ.μ. πέρυσι, τότε θα χρεωθεί με την μικρότερη φετινή, δηλαδή τα 40 κ.μ.

Η εφαρμογή των μέτρων αυτών, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν θα επηρεάσει ιδιαιτέρως τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΥΔΑΠ, αφενός γιατί η κατανάλωση νερού που δεν θα τιμολογηθεί δεν ήταν αναμενόμενη και πραγματική, αλλά πλασματική, λόγω των εκτάκτων περιστατικών και αφετέρου γιατί το ποσοστό.