Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2004 17:28

¶καρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των 18 ναυτικών του Bow Mariner

¶καρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 18 αγνοούμενων ναυτικών, μεταξύ των οποίων και τριών Ελλήνων, όλοι μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Bow Mariner το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τον Θάλαμο Επιχειρήσεων που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Αμερικανική Ακτοφυλακή, οι έρευνες που διεξάγονται από ελικόπτερα και σκάφη της Ακτοφυλακής του Νορφόλκ παραμένουν χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο «Bow Mariner», το οποίο μετέφερε 41.000 τόνους εύφλεκτης αιθανόλης, σημειώθηκε έκρηξη και στη συνέχεια το πλοίο, σε ελάχιστο χρόνο, βυθίστηκε 100 ν.μ. βορειοανατολικά των ακτών της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Τα αρνητικά αποτελέσματα των ερευνών της Αμερικανικής Ακτοφυλακής για τον εντοπισμό του Ελληνα πλοιάρχου Στράτου Κάβουρα, 52 χρόνων, του 42χρονου υποπλοίαρχου Σπύρου Μελλέ, του Α' μηχανικού Αθανασίου Λεγαντή και των υπολοίπων 15 Φιλιππινέζων ναυτικών επιβεβαιώνει και η ελληνική διαχειρίστρια του πλοίου «Ceres Hellenic Shipping».