Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2004 17:40

Βερνίκος Κόττερα: Διάψευση δημοσιεύματος

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 28ης Φεβρουαρίου 2004, η εταιρεία ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 28ης Φεβρουαρίου 2004, το περιεχόμενο του οποίου είμαστε υποχρεωμένοι να χαρακτηρίσουμε ως επιεικώς ανυπόστατο, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα αυτονόητα, ήτοι:

1) Οι διαδικασίες σύγκλησης, συγκρότησης και εν γένει διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της εταιρείας ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. ήταν απόλυτα σύννομες και διαφανείς, όπως αναλύθηκε στην από 18 Φεβρουαρίου 2004 επιστολή μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

2) Με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων της, η εταιρεία μας, ως ναυτιλιακή και εταιρεία συμμετοχών, διερευνά πράγματι διάφορες επενδυτικές προτάσεις με δυνατότητα υψηλής κερδοφορίας, καθώς και το ενδεχόμενο δραστηριοποίησής της στη γεωργική βιομηχανία και ειδικότερα στον τομέα των εκκοκκιστηρίων βάμβακος, με τρόπο απόλυτα σύννομο και διαφανή, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της από 17/2/2004 έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας μας και τα από 7/1/2004, 22/1/2004 και 18/2/2004 δελτία τύπου.

3) Η μεταβίβαση μετοχών που η εταιρεία κατέχει σε συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες, αποφασίσθηκε ομόφωνα κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στις 17/2/2004, ως μέσο ενίσχυσης της ρευστότητάς της. Ενόψει του πρωτοφανώς παραπλανητικού περιεχομένου του ως άνω δημοσιεύματος, η εταιρεία μας διαβεβαιώνει τους μετόχους της για την πρόθεση διαφύλαξης των συμφερόντων τους και το επενδυτικό κοινό για την πρόθεσή της να αποτρέψει την παραπλάνησή του από δημοσιεύματα που εγκυμονούν κινδύνους για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».