Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 14:46

Οριακά πτωτικά τα αμερικανικά παράγωγα

Με μικρές απώλειες κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα σήμερα, με την αγορά να αναζητεί κατεύθυνση μετά και τα νέα ρεκόρ που κατέγραψαν χθες οι κύριοι δείκτες.

Με μικρές απώλειες κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα σήμερα, με την αγορά να αναζητεί κατεύθυνση μετά και τα νέα ρεκόρ που κατέγραψαν χθες οι κύριοι δείκτες.

Στις 14:40, τα συμβόλαια λήξης Μαρτίου του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,1% στις 2.111,6 μονάδες, ενώ 15 μονάδες χαμηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 18.233 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο S&P 500 κατέγραψε χθες νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ τον Φεβρουάριο είχε καταρρίψει τέσσερις φορές το ιστορικό του ρεκόρ, ενώ ο Dow Jones κατέρριψε χθες το ιστορικό του υψηλό, για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2014.

Η αγορά κινείται με βάση τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινώσει το 98% των εταιρειών του δείκτη S&P 500, με το 74% εξ αυτών να έχει ξεπεράσει με τα κέρδη του τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ το 56% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν αύξηση 4,6% στα κέρδη του τελευταίου τριμήνου του έτους, ενώ για το τρέχον τρίμηνο οι αναλυτές αναμένουν να υπάρξει μείωση της κερδοφορίας κατά 4,9%.

Στο ταμπλό τώρα, η Best Buy κερδίζει 3%, μετά την ανακοίνωση ότι θα διανείμει επιπλέον μέρισμα 51 σεντς ανά μετοχή, ή 180 εκατ. δολάρια συνολικά, ενώ αύξησε το κυρίως μέρισμά της στα 23 σεντς ανά μετοχή, από 21 σεντς προηγουμένως.

Επίσης, η Citigroup σημειώνει άνοδο 1%, μετά τη συμφωνία που πέτυχε για την πώληση της OneMain Financial Holdings στην Springleaf Holdings έναντι του ποσού των 4,25 δισ. δολαρίων.