Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2004 08:18

Texas Instruments : Στα υψηλότερα επίπεδα των προβλέψεων οι πωλήσεις

Η Texas Instruments Inc., της οποίας τα chip χρησιμοποιήθηκαν σε περισσότερα από τα μισά κινητά τηλέφωνα πέρυσι, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο θα αγγίξουν τα ανώτατα επίπεδα των προβλέψεών της, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ημιαγωγούς κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και εξαρτημάτων για κομπιούτερ.

Τα έσοδα το τρίμηνο θα κυμανθούν από 2,84 δισ. έως 2,95 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη της θα κυμανθούν από 19 έως 22 σεντς ανά μετοχή. Τον Ιανουάριο η Texas Instruments προέβλεπε ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα κυμαίνοντο από 16 έως 22 σεντς και τα έσοδα από 2,72 έως 2,95 δισ. δολάρια.

«Τα πράγματα είναι πολύ καλά για την εταιρεία», ανέφερε ο Matt Kelmon, ο οποίος διαχειρίζεται 500 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Kelmoore Investment Co., στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια, συμπληρώνοντας : «Ακόμη και εάν οι μετοχές των εταιρειών που παράγουν ημιαγωγούς κάνουν κάποιες διορθώσεις τώρα, εν τούτοις η μετοχή της εταιρείας θα σημειώσει άνοδο μέχρι τα τέλη του έτους. Αγοράζω αυτήν τη μετοχή, όπως και μετοχές της Intel και της Analog Devices», κατέληξε ο Kelmon.

Οι μετοχές της εταιρείες κέρδιζαν 10 σεντς φθάνοντας στα 30,70 δολ. η μία και αναρριχήθηκαν τις ώρες μετά τη συνεδρίαση στα 31,10 δολ. η μία. Νωρίτερα είχαν υποχωρήσει κατά 87 σεντς, φθάνοντας στα 30,60 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Φέτος κέρδισαν συνολικά ποσοστό 2,4%.