Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 12:09

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γιεν

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γιεν. Στήριξη στο δολάριο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank, παρέχει η ανησυχία για το ενδεχόμενο παρέμβασης των ιαπωνικών οικονομικών αρχών στην αγορά συναλλάγματος.

Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών επανέλαβε σήμερα ότι οι ιαπωνικές αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος και είναι έτοιμες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να περιορίσουν την ανατίμηση του γιεν.

Από την άλλη πλευρά, περιορισμένες ήταν οι επιπτώσεις στο δολάριο από τα δυσμενή στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες σχετικά με το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ, καθώς και από τη νέα χθεσινή πτώση της Wall Street.

Στις 11:50 (ώρα Ελλάδος), το δολάριο ισοδυναμούσε με 110,83 γιεν έναντι 110,750 γιεν αργά χθες το βράδυ.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι εν λόγω πωλήσεις αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,6% έναντι πτώσης 0,3% τον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, οι οποίες εκτιμάται ότι στην εβδομάδα μέχρι τις 3 Μαρτίου διαμορφώθηκαν στις 343.000 από 345.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.