Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2004 13:10

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γ. Αλογοσκούφη - ΓΣΕΕ

«Εξηγήσαμε στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη γιατί ζητάμε αύξηση 8% και μείωση του χρόνου εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, στο υπουργείο Οικονομίας.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει λόγο στις διαπραγματεύσεις της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες, αφού εκκρεμεί η υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπενθύμισε οτι η απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 31 Μαρτίου, έχει προκηρυχθεί πριν τις εκλογές, αφού οι εργοδότες προτείνουν αύξηση μόνο 3%.

Για τα άλλα μεγάλα θέματα της ανάπτυξης, της ανεργίας και της σύγκλισης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι δεν έγινε συζήτηση και πως αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές της ΓΣΕΕ η οποία θα αναδείξει τη νέα ηγεσία της.

Τέλος, ο κ. Πολυζωγόπουλος έθεσε στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και το ασφαλιστικό και ζήτησε την υποστήριξή του για εκκρεμούσες ρυθμίσεις αλλά μέσα στο ασφαλιστικό πλαίσιο που ισχύει τώρα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων