Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004 12:04

Ο Γ. Αλογοσκούφης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

Από τη συμπεριφορά των ίδιων των φορολογουμένων θα εξαρτηθεί και η αλλαγή του φορολογικού συστήματος και η διαδικασία των φορολογικών ελέγχων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων.

Οπως δήλωσε ο υπουργός οι διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων είχαν ως αντικείμενο τη συζήτηση όλων των θεμάτων που τους αφορούν. Χαρακτήρισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως τη «πονδυλική στήλη» της οικονομίας και πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που τους απασχολούν και ότι ο ίδιος επανέλαβε τις προεκλογικές δεσμεύσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάγκη ανάπτυξης της οικονομίας και της χώρας.

Θα ήθελα απλώς να επαναλάβω, πρόσθεσε ο υπουργός, ότι στις διαδικασίες της αναμόρφωσης φορολογικού συστήματος θα πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να έχουν υπόψη τους ότι και οι ίδιοι κρίνονται σήμερα, διότι η αλλαγή του φορολογικού συστήματος και η διαδικασία φορολογικών ελέγχων θα εξαρτηθεί και απο τη συμπεριφορά των ίδιων των φορολογουμένων.

Παρόμοιες συναντήσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών με τους εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων θα πραγματοποιούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων