Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004 13:52

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Η σημερινή συνεδρίαση της Fed αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών στη Wall Street. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.

Στο συνοδευτικό κείμενο της απόφασης εκτιμάται ότι θα επαναλάβει την άποψη πως η περιορισμένη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας δεν επιτρέπει την αύξηση των επιτοκίων παρά την ισχυροποίηση των αναπτυξιακών ρυθμών. Η απόφαση της Fed θα ανακοινωθεί στις 21:15 (ώρα Ελλάδος).

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, στις 15:30, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις νέες κατοικίες Φεβρουαρίου.

Στις 13:33, οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 38 και 5,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης επικρατούν μικτές τάσεις, το ευρώ παραμένει πάνω από το επίπεδο των 1,23 δολαρίων, ενώ πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Πιο συγκεκριμένα, στις 13:27, στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου υποχωρούσε κατά 1,33% ή 45 σεντς και είχε διαμορφωθεί στα 33,35 δολάρια το βαρέλι.