Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004 15:16

Συνάντηση Π. Παυλόπουλου με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

Πολιτική κοινωνικού διαλόγου χωρίς αιφνιδιασμούς των συνδικάτων υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή του πρώτη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε στους συνδικαλιστές ότι πρώτοι στόχοι της κυβέρνησης θα είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση, σημειώνοντας ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να κατηγορούνται συλλήβδην για διαφθορά.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαΐου η ΑΔΕΔΥ θα έχει στη διάθεσή της το πλαίσιο των θέσεών της κυβέρνησης για τους εποχικούς υπαλλήλους. Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι θα μπει ένα τέλος στην πολιτική ομηρίας των εν λόγω υπαλλήλων και ζήτησε αντίστοιχες προτάσεις της ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις για τα θέματα των συμβασιούχων, των βαρέων και ανθυγιεινών και το μισθολόγιο, με ιδιαίτερη αναφορά στην προοπτική δημοκρατικής αναδιοργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.