Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 13:05

Συμφωνία OTEGlobe - TeliaSonera

Η OTEGlobe και η TeliaSonera International Carrier ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους για την παροχή ανταγωνιστικών υπηρεσιών IP, δεδομένων, φωνής και χωρητικοτήτων σε σημαντικούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς και παρόχους των περιοχών της ΝΑ Ευρώπης, της Μέσης και ¶πω Ανατολής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ισχυρή παρουσία της OTEGlobe στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η TeliaSonera International Carrier αποτελεί σημαντικό ευρωπαϊκό Tier-1 πάροχο (σήμερα, μόλις 3-5 πάροχοι ανά τον κόσμο χρίζονται Tier-1), καθιστούν ιδιαίτερης σημασίας τη συγκεκριμένη συμφωνία, αφού οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παροχή μοναδικών και ανταγωνιστικών ΙP λύσεων σε πελάτες στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Επιπλέον, η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη λύσεων ΙP & χωρητικοτήτων.

Σκοπός της συμφωνίας αυτής είναι η δημιουργία μιας δυνατής επιχειρηματικής σχέσης μεταξύ των δύο συνεργατών με απώτερο στόχο τη μεγιστοποίηση των εμπορικών συνεργιών, την αύξηση των εσόδων και τη μείωση των λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών.

«Σκεπτόμενοι το μέλλον, χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για τη συνεργασία μας αυτή με την ΟΤΕGlobe», δήλωσε η κυρία Eva Lindqvist, πρόεδρος της TeliaSonera International Carrier.

«Αποτελεί μία ιδιαιτέρως σημαντική συνεργασία αφού μας δίνει την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας ειδικότερα στον IP τομέα.

Η συμφωνία αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη των κοινών επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων. Μαζί με την OTEGlobe θα έχουμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην αγορά και να διευρύνουμε το φάσμα των υπηρεσιών στους πελάτες μας.»

Ο κ. Αναστάσιος Αγγέλογλου, διευθύνων σύμβουλος της OTEGlobe, δήλωσε: « Η συμφωνία αυτή με την TeliaSonera International Carrier, μέσω της συσπείρωσης των γεωγραφικών και τεχνολογικών δυνάμεων των δύο εταιριών, μας δίνει τη δυνατότητα της περαιτέρω επέκτασης των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων.

Μέσω αυτής της συνεργασίας δημιουργούμε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα IP στον κόσμο ώστε να παρέχουμε ακόμη ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες, παγκόσμιου επιπέδου, στους πελάτες μας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στρατηγική αυτή συνεργασία θα είναι αρκετά επιτυχής με κοινό όφελος για τις δύο εταιρίες.»

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες ήρθαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή και τον τερματισμό κίνησης προς τρίτους φορείς, μέσω των δικτύων τους. Σκοπός είναι η επίτευξη παροχής υψηλών επιπέδων ποιότητας και η αποδοτικότερη χρήση των χωρητικοτήτων των δικτύων τους. Η TeliaSonera International Carrier θα μπορεί να τερματίζει κίνηση φωνής διαμέσου της OTEGlobe στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης ενώ η OTEGlobe θα χρησιμοποιεί την ΤeliaSonera International Carrier για τερματισμό κίνησης προς τις χώρες της Βαλτικής και τις Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Βάσει της συμφωνίας αυτής οι δύο εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα παροχής πρωτοποριακών υπηρεσιών φωνής υψηλής ποιότητας, επικοινωνίας μεταξύ κινητών δικτύων, καθώς και ενίσχυσης της απόδοσής τους μέσω της μείωσης του κόστους και της άντλησης νέων εσόδων.

Επιπλέον, θα είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα περιοδικές έντονες αυξήσεις κίνησης, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Η TeliaSonera International Carrier παρέχει υπηρεσίες χονδρικής διεθνούς IP, χωρητικότητας και φωνής σε επιλεγμένους προορισμούς υψηλής ζήτησης ανά την Ευρώπη και πέραν του Ατλαντικού.

Οι υπηρεσίες της βασίζονται στα ιδιόκτητα Ευρωπαϊκά και υπέρ-Ατλαντικά δίκτυα.

Επίσης, έχοντας μία από τις μεγαλύτερες δικτυακές καλύψεις στην Ευρώπη, η TeliaSonera International Carrier έχει παρουσία σε αρκετά σημεία των Η.Π.Α.

Η TeliaSonera International Carrier αποτελεί τον ηγετικό πάροχο IP κίνησης φωνής στις ευρύτερες περιοχές των Σκανδιναβικών χωρών και της Βαλτικής θάλασσας με εκτενή κάλυψη στην Ανατολική Ευρώπη.

Η TeliaSonera International Carrier είναι αμιγώς θυγατρική εταιρεία του Ομίλου TeliaSonera και εδρεύει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.