Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 13:49

Κέρδη και πωλήσεις ρεκόρ προβλέπει για φέτος η BMW

ΚΕΡΔΗ και πωλήσεις που θα υπερβούν τα ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2002 προβλέπει το 2004 η BMW, μετά την ελαφρά συρρίκνωση της κερδοφορίας της στο περυσινό έτος χρήσης.

Χάρη στα νέα μοντέλα που εισήγαγε στην αγορά στα τέλη του περασμένου χρόνου, η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων κύρους στοχεύει να υπερβεί φέτος τα κέρδη 3,3 δισ. ευρώ που σημείωσε το 2002. Η προηγούμενη πρόβλεψη της BMW έκανε λόγο για υπέρβαση φέτος των κερδών ύψους 1,9 δισ. ευρώ που η εταιρία ανακοίνωσε για το 2003.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Χέλμουτ Πάνκε διευκρίνισε ότι αναμένεται αύξηση των πωλήσεων και των τριών φιρμών του ομίλου (BMW, Rolls Royce και Mini).

Η αισιόδοξη πρόβλεψη της BMW έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις εκτιμήσεις πολλών ανταγωνιστών της που πλήττονται από το ισχυρό ευρώ.

Ο οικονομικός διευθυντής της BMW, Στέφαν Κράουζε, είπε ότι η εταιρεία εξετάζει ενδεχόμενο να αυξήσει - υπό προϋποθέσεις - την παραγωγική δυναμικότητά της στις ΗΠΑ, όπου οι πωλήσεις της τετραπλασιάστηκαν την τελευταία δεκαετία και το μερίδιο της εκεί αγοράς που ελέγχει αυξήθηκε σε 1,7% από 0,6%.

Η μετοχική τιμή της BMW ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 1,73%.

Πηγή: ΑΠΕ