Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 14:02

Μπάμπης Βωβός: Στόχος η ενδυνάμωση του free float της μετοχής

Η ενδυνάμωση του free float της μετοχής, μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής ξένων θεσμικών επενδυτών στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, αποτελεί στρατηγικό στόχο της Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική, τόνισαν σήμερα εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε πρόσφατα σειρά road shows στις Η.Π.Α. – πόλεις Ν. Υόρκη, Σαν Φραντσίσκο, Λος ¶ντζελες-, τη Γαλλία (Παρίσι) και Αγγλία (Λονδίνο), όπου έγινε παρουσίαση της εταιρείας σε σημαντικού μεγέθους επενδυτικούς οργανισμούς, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου ανώτατα διοικητικά στελέχη της εταιρίας θα συναντηθούν με θεσμικούς επενδυτές στην Ολλανδία και το Βέλγιο.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, ο Γενικός Διευθυντής κ. ¶ρης Βωβός, ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Σταύρος Χατζηαβραάμ, ο Οικονομικός Σύμβουλος Διοίκησης κ. Πάνος Αναστασάκης καθώς και η Υπεύθυνη Επενδυτικών Σχέσεων κ. Έλενα Χριστοπούλου, αναφέρθηκαν επίσης στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της χρήσης 2003, στη διατήρηση υψηλών περιθωρίων κέρδους και στη στρατηγική ανάπτυξης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τα ετήσια αποτελέσματα, τονίστηκε ότι σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά στα 145,6 εκ. ευρώ έναντι 126,5 εκ. ευρώ το 2002, παρουσιάζοντας αύξηση 15,11%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σημείωσαν αύξηση 7,35 % και διαμορφώθηκαν στα 53,8 εκ. ευρώ.

Ενισχυμένη παρουσιάζεται και η κερδοφορία σε εταιρικό επίπεδο, τόσο η λειτουργική όσο και η προ φόρων, παρά την μικρή μείωση του κύκλου εργασιών κατά 2,54%.

Τα στελέχη της εταιρείας υποστήριξαν πως τα αποτελέσματα χρήσης 2003, πιστοποιούν ότι η εταιρεία έχει εισέλθει σε φάση σημαντικής ανάπτυξης και αναμένεται περαιτέρω αύξηση των θεμελιωδών της μεγεθών κατά την προσεχή τριετία.

Κατά την παρουσίαση της εταιρείας, τονίστηκε επίσης η εισαγωγή της Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική Α.Ε. στο χρηματιστηριακό δείκτη EPRA/NAREIT Global Real Estate Index, στον οποίο συμμετέχουν 230 εταιρίες με συνολική χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση ελεύθερης διασποράς ( free float mkt cap) 302 δις ευρώ.

Επισημαίνεται πως η Μ.Β.Δ.Τ., είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που θα συμπεριληφθεί στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη EPRA/NAREIT από 1ης Απριλίου 2004.

Ο EPRA/NAREIT δείκτης παρακολουθείται, όπως αναφέρθηκε, ως benchmark δείκτης από το σύνολο της παγκόσμιας θεσμικής επενδυτικής κοινότητας και υπολογίζεται σε καθημερινή βάση μέσω του Euronext Indices B.V.

Τα στελέχη της Μπάμπης Βωβός αναφέρθηκαν και στα μέσο-μακροπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν στη στρατηγική διείσδυσης στην ευρωπαϊκή αγορά με αρχικούς προορισμούς τις Βαλκανικές χώρες, καθώς και στην σύσταση εταιρίας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία.