Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 17:08

Παρέμβαση του υπ. Ανάπτυξης για τις συμβάσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα

Παρέμβαση στις συμβάσεις κυλικείων, καθώς και σε κάθε άλλη σύμβαση μονοπωλιακού χαρακτήρα που θα υπογραφεί το προσεχές διάστημα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, μελετάει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, πρόθεση του υφυπουργού Γιάννη Παπαθανασίου είναι σε κάθε διακήρυξη για την ενοικίαση καντίνας, κυλικείου ή άλλου αντίστοιχου χώρου με προνομιακό καθεστώς να υπάρχει ρήτρα που θα αφορά στο ποσοστό κέρδους κάθε πωλουμένου είδους, ώστε να αποφευχθούν αδικαιολόγητες αυξήσεις.

Όσον αφορά την τιμολόγηση αγαθών και υπηρεσιών γενικοτερα, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης φέρεται αποφασισμένη να επιμείνει στην πιστή εφαρμογή των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού εγκαταλείποντας τα μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα. Στο ίδιο πλαίσιο έχει αποφασιστεί να εγκατασταθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή.

Από σήμερα επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, άρχισε σειρά επαφών με φορείς της αγοράς, με πρώτους τους εκπροσώπους των εμπόρων νωπών κρεάτων, οπωροκηπευτικών καθώς και τους πωλητές λαϊκών αγορών. Από τις συναντήσεις προέκυψε ότι έχει εξασφαλιστεί η επάρκεια και η διαμόρφωση των τιμών, σε καλά για την εποχή επίπεδα και ενόψει των εορτών του Πάσχα.