Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004 15:42

Vodafone - Panafon: Αποφάσεις έκτακτης γενικής συνέλευσης

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Vodafone – Panafon έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις επι των θεμάτων ημερησίας διάταξης:

1. Έγκριση για την υποβολή αίτησης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 3 του ΠΔ 350/1985 για την διαγραφή των μετοχών της Εταιρίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών. H ΕΓΣ αποφάσισε την υποβολή από την Εταιρία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτησης για τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 3 του ΠΔ 350/1985, και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την διαγραφή αυτή.

2. Επικύρωση εκλογής μελών ΔΣ σε αντικατάσταση παραιτηθέντων. Η ΕΓΣ επικύρωσε την εκλογή α) του κ. Τimothy James Harrabin ως νέου μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα κ. Valerio Zingarelli, σύμφωνα με την από 21/10/2003 απόφαση του ΔΣ της Εταιρίας, β) των κ.κ. Σωκράτη Κομινάκη και Χαράλαμπου Μαζαράκη, ως νέων εκτελεστικών μελών του ΔΣ, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κ.κ. Σωκράτη Κόκκαλη και Ιain Graig, σύμφωνα με την από 5/2/2004 απόφαση του ΔΣ της Εταιρίας.

3.Έγκριση σύναψης συμβάσεων μεταξύ της Εταιρίας και της εκ των ιδρυτριών εταιριών ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. H EΓΣ ενέκρινε:

Α) την τροποποίηση της από 31/12/1997 σύμβασης για την προμήθεια, εγκατάσταση και ολοκλήρωση με το περιβάλλον του συστήματος τηλεφωνικών θυρίδων (Voice Messaging Systema/VMS), προκειμένου να προστεθεί στην σύμβαση αυτή προσάρτημα για την:

1. Απεγκατάσταση , μεταφορά και επανεγκατάσταση του VMS Τεστ συστήματος από το κτίριο του Κηφισού στο αντίστοιχο της Παλλήνης (εκτιμώμενο κόστος 16.500 ευρώ),

2. Αγορά ετήσιας συντήρησης του εκτεταμένου συστήματος (εκτιμώμενο κόστος 71.618 ευρώ), 3. Αγορά και εγκατάσταση της υπηρεσίας Ολοκλήρωσης Κλήσης 'Who Called' 'Notify Me', 'Call Return'(εκτιμώμενο κόστος 998.700 ευρώ) 3. Αγορά , σχεδιασμό , εγκατάσταση και συντήρηση της υπηρεσίας Alter Ego (εκτιμώμενο κόστος 196.120 ευρώ).

Β) την τροποποίηση της σύμβασης προσάρτησης στην μεταξύ της Vodafone Global Products and Services Limited και της Comverse LTD από 24/6/2002 σύμβασης για την προμήθεια εγκατάσταση , ολοκλήρωση με το περιβάλλον και την συντήρηση ενός ενοποιημένου συστήματος μηνυμάτων (Unified Messaging / UM), που έχει υπογραφεί από την Εταιρία και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, προκειμένου να προστεθεί προσάρτημα για την:

1. Αγορά και εγκατάσταση απαραίτητου εξοπλισμού για την Φάση 2 του υπάρχοντος UM συστήματος (Εκτιμώμενο κόστος 55.366 ευρώ).

2. Ανανέωση της ετήσιας συντήρησης του βασικού UM συστήματος (εκτιμώμενο κόστος 19.695 ευρώ).

Γ) την τροποποίηση της από 21/12/2002 σύμβασης με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ για την προμήθεια, εγκατάσταση, και συντήρηση ενός αυτοματοποιημένου φωνητικού συστήματος με αναγνώριση ομιλίας (IVR) προκειμένου να προμηθευτεί η Εταιρία από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ ένα νέο εξελιγμένο σύστημα μετατροπής κειμένου σε φυσική φωνή. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος αγοράς ανέρχεται σε 505.215 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού, λογισμικού, αδειών και εγκατάστασης.

Δ) την τροποποίηση της υπ' αριθμ. ES-28/B/21.6.2002 σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ για την προμήθεια και εγκατάσταση Συστημάτων Point to Multipoint, προκειμένου να συμπεριληφθεί και η παροχή από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ υπηρεσιών υποστήριξης, συντήρησης και επισκευής Point to Multipoint Συστημάτων μετά το πέρας της εγγύησης. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος για τις υπηρεσίες υποστήριξης, συντήρησης και επισκευής των Συστημάτων ανέρχεται σε ευρώ 82.832.

Ε) την τροποποίηση της υπ'αριθμ. ES-06/A/30.7.1997 σύμβασης μεταξύ της Εταιρίας και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, για την προμήθεια , εγκατάσταση, ολοκλήρωση με το περιβάλλον της Vodafone-Panafon και συντήρηση συστήματος γραπτών μηνυμάτων (SMSC), προκειμένου να συμπεριληφθούν τα κόστη συντήρησης των υπαρχόντων εξελιγμένων συστημάτων γραπτών μηνυμάτων και των λογισμικών-εφαρμογών τους. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος συντήρησης των συστημάτων και των αντίστοιχων λογισμικών και εφαρμογών για περίοδο δύο (2) ετών ανέρχεται σε 2.454.606 ευρώ.

4.Διακοπή του Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης υπό όρους σε εργαζομένους της Vodafone-Panafon για αγορά μετοχών της Εταιρίας. Η ΕΓΣ αποφάσισε να καταργήσει το "Πρόγραμμα Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης υπό Όρους επί μετοχών της Εταιρίας σε εργαζομένους αυτής", και ενέκρινε την αντικατάσταση των δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της εταιρίας, με τα δικαιώματα προαίρεσης που χορηγούνται από την Vodafone Group Plc. 5. Έγκριση σύναψης σύμβασης χρηματοδότησης Καταπιστεύματος (Trust Funding Agreement) μεταξύ της Εταιρίας και της εκ των ιδρυτριών εταιριών Βρετανικής Εταιρίας "Vodafone Group Plc" (VODAFONE) σχετικά με την χορήγηση από την VODAFONE, Δικαιωμάτων Προαίρεσης αγοράς μετοχών αυτής, σε στελέχη της Εταιρίας, σε αντικατάσταση των δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της Vodafone-Panafon που είχαν χορηγηθεί δυνάμει του 'Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης υπό όρους σε εργαζομένους της Vodafone-Panafon για αγορά μετοχών της Εταιρίας'.

H EΓΣ αποφάσισε όπως τροποποιηθεί η από 23/1/2002 Σύμβαση που είχε συναφθεί μεταξύ της Εταιρίας, της Vodafone Group Plc και του καταπιστευματοδόχου, προκειμένου να συμπεριληφθούν και τα δικαιώματα προαίρεσης επί μετοχών Vodafone Group Plc, σε αντικατάσταση των δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών Vodafone-Panafon, και εγκρίνει την χρηματοδότηση του καταπιστεύματος , για την άσκηση των νέων δικαιωμάτων προαιρέσεως επί μετοχών Vodafone Group PLC.