Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004 11:16

Οριακές μεταβολές στη Σοφοκλέους

ΣΕ ΣΤΕΝΟ εύρος κινείται κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου, ο οποίος αυτή την ώρα (11:10) βρίσκεται στις 2.384,86 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,04%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 8,8 εκατ. ευρώ χωρίς να έχουν γίνει μεταβιβάσεις πακέτων.

Συνολικά διακινούνται 178 μετοχές εκ των οποίων 67 σημειώνουν άνοδο, 39 υποχωρούν και 72 παραμένουν σταθερές.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών με πρωταγωνιστή τον κλωστοϋφαντουργικό, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,77%. Τη μεγαλύτερη πτώση (0,30%) σημειώνει ο δείκτης επενδύσεων.

Η μετοχή της Εμπορικής υποχωρεί κατά 0,30%. Η τοποθέτηση του κ. Γ. Προβόπουλου στη θέση του προέδρου της παραπάνω τράπεζας ενδέχεται να επισημοποιηθεί σήμερα.

Αντιθέτως, άνοδο 0,46% σημειώνει ο τίτλος της Εθνικής στον απόηχο της τοποθέτησης του κ. Τάκη Αράπογλου στη θέση του διοικητή. Πολύ θετικό χαρακτηρίζει το διορισμό του στη θέση αυτή η Marfin Hellenic, σημειώνοντας ότι στα πλεονεκτήματα του κ. Αράπογλου περιλαμβάνεται η εµπειρία του στον τραπεζικό κλάδο, και κυρίως αυτή του στελέχους σε µια από τις μεγαλύτερες τράπεζες λιανικής στον κόσµο.

Η άφιξη του κ. Αράπογλου εκτιμάται ότι θα βοηθήσει θετικά τη στρατηγική του οµίλου στον τοµέα της λιανικής. Θετικοί δηλώνουν και οι αναλυτές της Π&Κ και υπογραµµίζουν τη µακρά θητεία του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

H Eurobank Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η ΕΤΕ θα παραμείνει στο επίκεντρο λόγω της πρότασης νέου διοικητή, με τους επενδυτές να καλωσορίζουν την κίνηση αυτή. Η Eurocorp εκτιμά πως με δεδομένη την πολυετή εµπειρία του κ. Αράπογλου, η τοποθέτησή του θα έχει θετική απήχηση στην αγορά.

Εξάλλου, ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στη διεθνή κοινοπραξία της Viva Ventures που εξαγόρασε προ ημερών το 65% των μετοχών της βουλγαρικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών BTC (σταθερή τηλεφωνία) έναντι 280 εκατ. ευρώ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/19/888389.htm .

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζει σήμερα ο κλάδος των κατασκευών, ο αρνητικός πρωταγωνιστής της χθεσινής συνεδρίασης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/19/888471.htm και http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/19/888467.htm . Ο σχετικός κλαδικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,24%.