Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004 15:15

Παντεχνική: Απάντηση σε δημοσίευμα

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» δίνει με ανακοίνωση της η κατασκευαστική εταιρεία Παντεχνική.

Το δημοσίευμα προκλήθηκε μετά την από 17/3/2004 έκδοση από τον Πρόεδρο του Δ' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) προσωρινής διαταγής περί προσωρινής αναστολής του πιστοποιητικού διαφάνειας, το οποίο εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την εταιρεία, προκειμένου να υπογραφεί με την Εγνατία Οδός ΑΕ η εργολαβική σύμβαση κατασκευής του έργου ''Εγνατία Οδός: Υπολειπόμενες εργασίες από Ηγουμενίτσα έως Ελευθεροχώρι'', του οποίου η Παντεχνική έχει αναδειχθεί μειοδότρια.

Όπως τονίζει η εταιρεία, η εν λόγω προσωρινή διαταγή δεν αποτελεί δικαστική απόφαση, η οποία επιλύει την διαφορά αλλά αποτελεί πολύ σύνηθες μέτρο, το οποίο λαμβάνεται από τα δικαστήρια μέχρις ότου επιληφθούν της διαφοράς στην ουσία της και έτσι έχει προσωρινή ισχύ.

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι η διαταγή εκδόθηκε χωρίς να ακουστεί αντίλογος στους ισχυρισμούς των αιτούντων την αναστολή. Ο χαρακτήρας της προσωρινότητας της εν λόγω διαταγής, υπογραμμίζει η εταιρεία, απλά μεταθέτει τον χρόνο υπογραφής της σύμβασης και δεν επηρεάζει τη δραστηριότητα της εταιρείας. Είναι βέβαιο, υποστηρίζει η Παντεχνική, ότι η Επιτροπή Αναστολών, όταν επιληφθεί της υποθέσεως, θα δικαιώσει πλήρως την εταιρεία.